February 16, 2020 2:00 pm46-0Beringen

Shotguns Vs Argonauts

Started on February 16, 2020

Gisteren kondigde de openingswedstrijd van het BAFL Elite seizoen aan. De hoogste reeks van het nationale American football kon starten met een thuiswedstrijd van de Limburg Shotguns, vice kampioen in 2019, tegen de Antwerp Argonauts. De Argonauts speelde vorig seizoen voor behoud in de eerste reeks, en konden hierin slagen.

De wedstrijd was dus voor de Shotguns een mooie gelegenheid om te kijken of de veranderingen in de coaching staff en de spelerskern het juiste effect konden brengen. De Shotguns stelden niet teleur en konden zowel op de aanvallende als verdedigende zijde mooie dingen tonen. Nieuw quarterback Bram Baete was zowel door de lucht als over de grond zoals het zijn moet. Running back Michael David was zeer sterk, kon de bal consequent lopen met veel terreinwinst. In totaal goed voor 3 touchdowns over de hele wedstrijd. Amerikaans running back jaycen taylor tekende 1 touchdown, en staat dus zeker nog paraat om de ploeg te sterken. Eindscore van de wedstrijd was 46-0 voor de Shotguns. De volgende wedstrijd spelen ze op 1 maart in Oostende tegen de Pirates, een halve finalist van vorig seizoen.

Voor de Beringse club was het ook de eerste op hun nieuw terrein in Beverlo en ook voor schepen van sport Tijs Lemmens was het een speciale dag want hij maakte zijn entree als speler. “Ik heb niet lang gespeeld, maar het is fijn om bij de groep te zijn en te winnen natuurlijk. Het is een sport waar je het kopje erbij moet houden. Zelfs als je langs de lijn staat, want het kan zo maar eens plots aan u zijn”, zegt Tijs enthousiast over zijn eerste wedstrijd. Bekijk het fotoverslag van Patrick en Lucien op onze facebookpagina.

Other matches in this round

Leave a comment